Hoe werkt de zon in je huid?

 

We hebben te maken met UV-A en UV-B stralen van de zon. De A stralen gaan het diepst de huid in en kunnen daar de huid verouderen. Als we er teveel van in de huid krijgen kan dit later ook huidkanker veroorzaken.
De B stralen blijven meer aan de oppervlakte en die kunnen makkelijk onze huid verbranden. Van beide stralen worden we overigens bruin. Huidtypes worden aangeduid met een cijfer: van type 1, een zeer lichte huid, tot type 6, een zeer donkerbruine tot zwarte huid. UV-A geeft bij huidtype 4 en hoger direct een grijs-bruine verkleuring, maar UV-B doet er langer over om aan de oppervlakte van de huid de gekleurde pigmentkorrels te maken. Dit laatste noemen we het bruiningsproces.

Waarom de ene persoon dan sneller en donkerder bruin wordt dan de ander heeft te maken met de grootte van de pigmentkorrels en de snelheid waarmee deze worden aangemaakt. Maar het aantal pigmentcellen is bij iedereen hetzelfde. Dus helaas – of juist niet – als jij een lichte huid hebt is het vaak niet mogelijk om donkerbruin te worden. Dat betekent dat je met een lichte huid jouw beschermingsfactor (SPF) aan moet passen. Maar welk huidtype je ook hebt, houdt je altijd aan de smeer-adviezen! En om een bruine kleur te krijgen kun je altijd nog een ‘bruin zonder zon’ product gebruiken of een bronzing make-up poeder…

De zonproducten van Maria Galland beschermen jouw huid tegen UV-B stralen én tegen UV-A en zitten in een zondichte en afbreekbare tube. Met alle innovatieve ingrediënten in de producten wordt je huid tegelijk beschermt én verzorgt. En dan heeft Maria Galland ook nog een groot assortiment producten voor ná de zon. Wij kunnen je uiteraard adviseren over de juiste beschermingsfactor.

200_deckel_frfcepic_b59af0c35a
Laat de zon maar komen!

Contact info

Sparrenheuvel Instituut voor Huidverzorging
Bredaseweg 202
5038 NK Tilburg
Tel. 013 5365375
E-mail: info@instituut-sparrenheuvel.nl

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en tips rondom jouw huid, onze behandelingen en producten en mooie aanbiedingen.

Ja, abonneer mij op jullie mailing