Vroegtijdige veroudering

 

Je kent het wel, je ziet iemand van een bepaalde leeftijd en je denkt: “hoe kan die nog zo’n mooie huid hebben?” En omgekeerd natuurlijk, iemand ziet er erg oud uit voor zijn of haar leeftijd. De verschillen kunnen groot zijn en je vraagt je wel eens af: hoe kan dat nou?

Het antwoord hierop is divers. We noemen hier een aantal belangrijke oorzaken voor vroegtijdige veroudering.

Zon

De grootste vijand van de huid is de zon. Zon beschadigd het collageen in de huid en in de oppervlakkige bloedvaatwandjes, waardoor de huid snel verouderd en rimpels ontstaan. Maar zon beschadigd ook de pigmentcellen, waardoor sproeten en pigmentvlekken kunnen ontstaan. Beschadigingen op jonge leeftijd laten de schade pas jaren later zien in de huid.

Slaaptekort

Tests tonen aan dat de huid van mensen die goed geslapen hebben en minder stress hebben sneller regenereert en herstelt.

Stress

Het hormoon Cortisol wat aangemaakt wordt bij stress kan leiden tot afbraak van collageen en onderdrukking van ons immuunsysteem. Dit veroorzaakt vroegtijdige veroudering. Rimpels en lijntjes ontstaan en er is een toename van talg en ontstekingen in de huid. Er ontstaat bovendien een vochttekort in de huid.

Ongezonde voeding

Slechte voeding met veel suikers en koolhydraten leidt tot glycatie, dit zijn micro-ontstekingen waardoor het collageen zijn elasticiteit verliest en stugger wordt.

Vermijd dus de (volle) zon, en smeer je heel goed in. Zorg voor goede nachtrust en probeer stress te vermijden. Eet bovendien gezond, desnoods met behulp van voedingssupplementen.

 

Lumin Eclat

Maar we houden over het algemeen van de zon en we zijn niet altijd in de gelegenheid of hebben zin om gezond te eten. En stress kun je niet zomaar ‘uitzetten’.

Maria Galland heeft daarom Lumin Eclat ontwikkeld, een behandeling én twee producten die jou en jouw huid ontstressen, regenereren en herstellen.

De behandeling biedt heel veel ontspanning door de uitgebreide massagegrepen. De huid krijgt weer een jeugdige uitstraling, wordt geactiveerd en gaat er weer fris uit zien, en je voelt je als herboren.

In de maand juni geven wij je een intensieve Essence cadeau bij de introductie van deze nieuwe anti-stress behandeling voor je gezicht. Mmm… heerlijk!

Contact info

Sparrenheuvel Instituut voor Huidverzorging
Bredaseweg 202
5038 NK Tilburg
Tel. 013 5365375
E-mail: info@instituut-sparrenheuvel.nl

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en tips rondom jouw huid, onze behandelingen en producten en mooie aanbiedingen.

Ja, abonneer mij op jullie mailing