Wat je moet weten

 
We weten het inmiddels allemaal wel, het is belangrijk om goed te smeren met een SPF die bij je huid past. SPF staat voor Sun Protection Factor en geeft aan hoe lang je in de zon kan mét zonnebrandcrème t.o.v. geen gebruik van zonnebrandcrème. Hieronder meer informatie over UV stralen waar je rekening mee moet houden en waar niet iedereen zich van bewust is
.
 
UVA en UVB stralen 
De zon geeft verschillende soorten UV stralen af. UVB stralen zorgen voor verbranding van de huid. UVA stralen dringen dieper in de huid en zijn veroorzakers van huidveroudering en zonneallergie.
 
UV en temperatuur
De hoeveelheid UV straling hangt niet af van de temperatuur. Ook op een zonnige dag met lage temperaturen kan er veel UV straling zijn!
 
UV weerkaatsing
Vaak vergeet men dat muren, zand, water, ijs en sneeuw UV straling weerkaatsen.
En dit tot wel 10 tot 20% voor muren, zand en water. Dus ook onder de parasol komt UV straling.
 
UV gaat door glas heen
Een gewone (auto)ruit laat bijvoorbeeld circa 10% UVB- en 70% UVA straling door.
En UV stralen dringen ook door in helder water. 
 
(Bron: KWF informatiebrochure)
 
Als je deze informatie leest wíl je gewoon een zonbescherming op je huid om deze te beschermen tegen veroudering, ook in de auto en ook onder een parasol!
 
Sinds april zijn alle zonproducten met de combinatie UV-A én UV-B bescherming blijvend 15% in prijs verlaagd, mits UV-A bescherming aan de voorkant van de verpakking staat aangegeven. Maria Galland en Valmont voldoen aan deze voorwaarde, dus deze producten zijn met 15% korting verkrijgbaar.
 
Wij kunnen je uiteraard goed informeren welke zonproducten het beste bij jouw huid passen.

Contact info

Sparrenheuvel Instituut voor Huidverzorging
Bredaseweg 202
5038 NK Tilburg
Tel. 013 5365375
E-mail: info@instituut-sparrenheuvel.nl

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en tips rondom jouw huid, onze behandelingen en producten en mooie aanbiedingen.

Ja, abonneer mij op jullie mailing