Zonbescherming van binnenuit

Iedereen wil graag in de zomer genieten van al het goede dat de zon te bieden heeft. Het is daarbij van groot belang dat we onze huid goed verzorgen en in conditie houden. Want de negatieve effecten van de zon zijn bekend: door te veel UV-straling ontstaan er vrije radicalen die schade kunnen toebrengen aan het lichaam en de huid.

De huid beschermt zichzelf tegen de negatieve effecten van UV-straling door het vormen van pigment en het activeren van antioxidanten. Maar dan moet de huid wel over voldoende antioxidanten beschikken om het DNA te beschermen. Want pas dan zal de huid zich beter vernieuwen en zullen er minder verouderingsverschijnselen optreden. Een heel effectieve manier om de huid te beschermen is om deze van binnenuit te beschermen tegen de ongewenste invloeden van zonlicht, zoals uitdroging, verbranden en huidveroudering.

Een mooie en gezonde huid behouden

Als bescherming tegen de zon worden zonnecrèmes gebruikt. Deze bevatten zonnefilters waarmee wordt voorkomen dat de huid onnodig verouderd door blootstelling aan zonlicht, maar deze voorkomen ook uitdroging van de huid. Het nadeel van die filters is dat ze de aanmaak van vitamine D3 blokkeren. Vitamine D3 wordt in ons lichaam aangemaakt onder invloed van zonlicht. Dit hebben we echt nodig om botstructuren aan te maken in ons lichaam en cellen te regenereren.

En daar heeft Laviesage een oplossing voor gevonden: SkinProtect & SkinBalance.

Deze zonbeschermings-combinatie met zowel beschermende als onderhoudende vetten voorkomt op 100% natuurlijke basis tegen uitdroging en andere invloeden van zonlicht. Dit zorgt ervoor dat je zonder sterke zonnefilters kunt zonnen en dat de zon op doelmatige wijze vitamine D3 in de huid produceert en je prachtig bruin wordt.

Het ideale beschermingsduo voor een zorgeloze zomer

SKIN PROTECT: Krachtige antioxidanten voor de bescherming van alle cellen in het lichaam

Skin Protect beschikt over geconcentreerde antioxidanten waaronder de vitamines C en E, zink en selenium die het lichaam en de huid beschermen tegen oxidatieve schade en ondersteunen bij het aanmaken van nieuwe huidcellen en weefsels. Skin Protect vermindert het schadelijke effect van zonlicht op basis van extracten en kleurstoffen die planten gebruiken om zichzelf tegen zonlicht te beschermen. Daarmee krijgt de huid haar natuurlijke beschermende vermogen tegen de schadelijke invloeden van het zonlicht terug.

SKIN BALANCE voedt de huid van binnenuit

Skin Balance is een huidproduct op basis van vis- en krill olie dat voldoet aan de strengste eisen qua zuiverheid en kwaliteit. Naast een hoge concentratie omega-3 vetzuren (60%), EPA en DHA bevat het fosfolipiden en de voor de huid onontbeerlijke vitamines A en E.

Wanneer gebruik je nog een zonnefactor?

Dat is afhankelijk van de intensiteit en de duur van de blootstelling aan het zonlicht. In Nederland kan je bij dagelijks gebruik van Skin Protect zonder probleem 15 tot 30 minuten in de volle zon en daarmee belangrijke vitamine D3 opbouwen. Mensen die erg snel verbranden, of veel langer in de zon willen blijven, moeten een zonbescherming-factor gebruiken.

Contact info

Sparrenheuvel Instituut voor Huidverzorging
Bredaseweg 202
5038 NK Tilburg
Tel. 013 5365375
E-mail: info@instituut-sparrenheuvel.nl

Nieuwsbrief

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuws en tips rondom jouw huid, onze behandelingen en producten en mooie aanbiedingen.

Ja, abonneer mij op jullie mailing